Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn opgesteld door Green explore en van kracht op alle bestellingen via green explore of opdrachten met betrekking tot bruiloften, evenementen en uitvaarten.

WIE IS green explore?

green explore is opgericht in mei 2022 en officieel gevestigd aan de bruno walterstraat 16 te hengelo. Op dit adres is het atelier gevestigd en verrichten wij de meeste werkzaamheden. Echter is green explore géén fysieke winkel, maar kunnen er in overleg wél producten afgehaald worden.

De contactgegevens van green explore: E-mail: info@greenexplore.nl, Tel.: (+31)(0)641120639, KvK: 86136097, BTW: NL004197369B14

Belangrijk: Met het gebruik van onze website gaat u akkoord met ons cookiebeleid en deze algemene voorwaarden. Om meer te weten te komen hoe wij uw privacy respecteren, raden wij aan ons privacybeleid te raadplegen.

LEVERINGSVOORWAARDEN.

 • Bruiloft, evenement en uitvaart: Green explore levert op maat gemaakte bloemstyling voor bruiloften, evenementen en uitvaarten. De wensen worden samen met green explore besproken waarna er een op maat gemaakt bloemenconcept volgt. De bloemen zullen op de afgesproken dag geleverd worden. Indien afgesproken zal green explore op locatie de bloemen installeren.
 • Indien u kiest voor afhalen, kunt u dit in overleg met green explore doen. U betaalt dan uiteraard géén verzendkosten. U kunt het product in overleg ophalen op het adres waar ons atelier gevestigd zit: Bruno walterstraat 16 te hengelo
 • Spoedbestelling: Heeft u uw gewenste product sneller nodig dan dat wij aangeven met onze leveringstijd? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op, zodat we kunnen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Green explore MAG AFWIJKEN VAN DE GEGARANDEERDE LEVERTIJD VAN 3 WERKDAGEN WANNEER:

 • Green explore wegens ziekte of andere persoonlijke omstandigheden niet in staat is uw bestelling snel in behandeling te nemen. green explore is immers een eenmanszaak.
 • er bepaalde elementen van het product niet op voorraad zijn en u niet voor een alternatief kiest.

In alle bovengenoemde situaties zal green explore uiteraard zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

BETALING

Green explore heeft haar producten in 3 categorieën onderverdeeld:

 • Grote aanvragen, zoals een bruiloft, uitvaart of evenement. Om de opdracht te bevestigen vragen wij om een aanbetaling t.w.v. 50% van de totaal geschatte waarde te voldoen. Uiterlijk twee weken vóór het evenement vragen wij om het restantbedrag te voldoen. Indien het evenement binnen nu en twee weken zal plaatsvinden, vragen wij een aanbetaling van 100% ter bevestiging van de opdracht.
 • Bij een opdracht die verder in de toekomst ligt, zijn de tarieven in de factuur vastgesteld. Echter zijn de inkoopprijzen van de bloemen vanuit onze leveranciers fluctuerend. Wegens een enorme en niet voorziene prijsbeweging in de markt mag green explore de extra te maken kosten later nog doorbelasten.

ANNULEREN EN WIJZIGINGEN

In het geval van een annulering of wijziging maakt de klant dit zo spoedig mogelijk schriftelijk kenbaar per e-mail of telefonisch.
Bij het accorderen van de offertes voor de bloemen voor een bruiloft, evenement en uitvaart gaat de klant akkoord met de onderstaande annuleringsvoorwaarden. Green explore rekent de volgende kosten door aan de klant:

 • Datum ligt méér dan 1 maand vóór de dag van het evenement: 0%
 • 1 maand tot 14 dagen voor de dag van het evenement: 50%
 • 13 tot 7 dagen voor de dag van het evenement: 75%
 • Bij annuleringen binnen 7 dagen voor de dag van het evenement: 100%
 • Indien er een hoger bedrag is aanbetaald dan dat er in rekening wordt gebracht vanwege de annulering, zal green explore binnen 14 dagen het teveel betaalde bedrag restitueren op de bankrekening waarmee is aanbetaald.
 • Indien de klant de datum van het evenement direct wijzigt, kan dit kosteloos tot 14 dagen voor aanvang van de dag van het evenement.
 • Er is een uitzondering op de regel voor het wijzigen tot 14 dagen: indien een klant van 1 maand tot 14 dagen kosteloos wijzigt, kan de klant geen gebruik maken om het evenement op de nieuwe datum kosteloos te annuleren, ongeacht het tijdstip van annuleren.

Deze voorwaarden hanteert green explore omdat er voor het evenement hoge inkoopkosten worden gemaakt en ook omdat green explore deze dag gereserveerd heeft gehouden voor de klant.

KWALITEIT, GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID

Kwaliteit staat bij green explore hoog in het vaandel green explore dan ook haar uiterste best om te allen tijde de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Echter kan green explore niet meer voor haar kwaliteit staan in de volgende situaties:

 • Bij een product dat na aflevering verzorgd dient te worden, stuurt green explore   instructies mee hoe het product juist verzorgd dient te worden. Echter als de instructies niet opgevolgd worden en daardoor de kwaliteit van het product achteruit gaat, vervalt uw retourrecht.
 • Bij onjuiste verzorging van het product kan green explore het product niet meer terugnemen.
 • Brengt u zelf schade toe aan een product, kan het product niet meer worden geretourneerd.
 • Indien green explore vermoed dat er niet goed is gehandeld in de verzorging van het product, hoeft green explore het product niet terug te nemen.
 • In het geval van ontevredenheid op de dag van levering van een bruiloft, evenement of uitvaart zal green explore altijd meedenken en kijken hoe wij binnen onze macht tot een oplossing kunnen komen. Echter kunnen er nooit kosten verhaald worden op green explore .
 • Samen met de klant zal green explore van te voren een stylingconcept ontwikkelen waar afspraken worden gemaakt over de kleuren, bloemsoorten, combinaties, onderdelen en verwachtingen. Echter zijn bloemen een levend product en de kleuren, afmetingen en soorten kunnen per dag variëren. green explore kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de bloemsoorten lichtelijk afwijken. Ook mag green explore zonder overleg met de klant alternatieve bloemsoorten gebruiken indien de afgesproken soorten onverwachts niet leverbaar zijn. Wel zullen de afgesproken bloemarrangementen nooit afwijken zonder overleg.

KLACHTEN

Ondanks dat green explore altijd zeer nauwkeurig te werk gaat en uitermate goed luistert naar haar klanten, zou het voor kunnen komen dat het product uiteindelijk niet aan uw verwachting voldoet of dat u het om welke reden dan ook niet in de juiste staat ontvangt. Neem in dergelijke gevallen direct contact op met  green explore via e-mail of per telefoon. Vervolgens bespreken we samen hoe we dit zo goed mogelijk kunnen oplossen.

Algemene voorwaarden versie 15 november 2023